Bli Medlem
MidsommarGolf 2015

MidsommarGolf 2015

Golfen började i ett lite blött och osäkert väder – som sakta blev allt sämre – för att till sist svänga över till en midsommarafton i strålande sol. När vi väl hade samlats till kvällens midsommarbuffe och festen kunde börja kändes den inplastade altanen lite onödig.

Ett tips till andra är att det faktiskt går åt 15 liter jordgubbar (ett flak) till 30 gäster. I år kostade gubbarna 50 kronor litern och då de skulle vara så färska som möjligt köptes de på midsommaraftonens morgon – och kl 08.30 var kön på ICA Maxi 30 minuter. Spännande då första boll skulle gå ut kl 11.00. Vissa saker kan bara göras i sin egen tid – inte mycket att be för.

Golf på fredagen

Alla fick ett startkit med bollar, Snickers och banan före start. Nogsamt uppdelat i herr- och dambollar – hoppas återkomma med tankarna kring detta.

Bilderna visar hur vädret såg ut och resultaten var med hänsyn till regnet inte så dumma. Inför prisutdelningen kom Ulla fram till mig och viskade att vi har ett problem med prislistan. Aj då tänkte jag och anade det värsta. ”– Du spelade bäst” sa hon… Ok? mumlade jag. ”– Jo du vill ju inte ta emot pris i de egna tävlingarna så jag säger att jag har diskat dig för att du inte lämnade in scorekortet. ”– OK … visst så kan vi köra, sa jag. Allt var ju mer upplagt som ett skämtsamt inslag under prisutdelningen och jag spelade med.

Om någon missförstod det hela så vill jag lägga tillrätta att även om Ulla är hård men rättvis – så var det hela mest en liten ploj.

Bästa tredjedelen fick pris och de bästa var;

  1. Lena Petersson 76
  2. Connie Larsen 77
  3. Håkan Nilsson 78

 

Golf på lördagen

En annan erfarenhet för nästa år är att vi inte köper ostbågar. Skålen hade inte tömts under kvällen – men när jag stapplade ut på altanen på morgonen låg den utvält bland smulor och fågelbajs. Mina skator hade haft en riktig morgonfest!

Helgen var uppdelad så att lördagens golf var en separat tävling. Vi visste från i fjol att alla inte vill spela dag två – och helt följdriktigt var vi bara 12 på banan på lördagen. Ny för dagen var Tommy som pigg och utvilad (satt hemma och var hundvakt på fredagen sa han) vann. Men trots att Lena var med till slutet på fredagen kom hon två amed ett resultat som var en bra putsning från dagen innan. Samma för Connie. Så fest eller inte fest – fortsätter att vara en öppen fråga.

Alla fick pris och de bästa var.

  1. Tommy Perchun 70
  2. Lena Petersson 71
  3. Connie Larsen 74

 

Tack alla!

Stort tack till alla som bidrog till en mycket festlig och lyckad MidsommarGolf 2015. Malmö Burlöv GK för ett smidigt och positivt bemötande med att vilja reservera stort utrymme för oss och vårt spel på både fredagen och lördagen. Connie Larsen – du är en klippa med dina tankar och bidrag gällande mat och organisation. Och Ulla Dymling för att du alltid tar på dig ansvaret för resultat och kontroll av scorekort – och troget inväntande sista bollen (med undertecknad) som aldrig kom.

Nytt för i år var att vi kunde plåta större delen av fredagens golf. Andreas Nurbo – i regn och blåst, hanterades både kamera och paraply – tog över 600 bilder och det tar sin tid att sortera och plocka fram de bästa.

 

(Vi arbetar vidare med bilderna och återkommer.)

 

Mvh Torsten

 

Speak Your Mind