Bli Medlem
NyårsGolf 2014: La Manga – Resorten och golfbilder del 1 av 3

NyårsGolf 2014: La Manga – Resorten och golfbilder del 1 av 3

NyårsGolf 2014 är avslutad. Alla är hemma igen, solsmeka, med starkare ben och med förhoppningar inför årets säsong. Golfresorten La Manga ligger 10 mil söder om Alicante på spanska ostkusten. Området kallas Costa Calida – den varma kusten. Och det stämde för oss. Inte en droppe regn och 15-20 grader minst mitt på dagen.

Huvudbilden ovan med Alf, Karin, Eva och Bo-Göran får stå för det färggranna och härliga gäng som åkte med på NyårsGolf 2014

Vi valde lägenheter – men det finns också hotell på området om man känner för det. Frukost serverades på ett trivsamt café några minuters promenad bort. På vägen dit låg också den restaurang Luigi som vi besökte flera gånger. Tre golfbanor ingår i anläggningen – Norra, Västra samt Södra banan som är deras mästerskapsbana. Stor livsmedelsaffär finns på resorten – med bra utbud för vår Nyårs Gala Middag. La Manga är en stor resort till ytan så man måste alltid beställa en shuttle om man ska handla eller för transport till och från golfbanan.

1LasLomasVillage

Las Lomas Village är ett område inom resorten i nordvästra hörnet. Här finns 4-våningslägenhetshus – som vi bodde i – samt lägre gatuhus som på bilden.

2Hus

Variationen på hus var stor och under en promenad kunde man lätt tro man vari en genuin spansk by.

3vyoverLaManga

Mitt i bilden längst ut till höger finns de hus vi bodde i. Golfbanan som skymtar är en del av Norra banan. Vy mot nordöst.

4Norrut

Vy rakt norr ut. Husraden ute i vattnet är en lång landremsa som vallar en en stor lagun – Mar Menor. Hade hoppats kunna åka till kusten – bara 15 minuter bort – hitta en restaurang och promenera. Men det får bli en annan gång.

5Pool

Medhavda badbyxor kom inte till användning även om det fanns gott om pooler.

6Spa

Mitt emot våra lägenheter låg denna stiliga byggnad som innehöll spa och restaurang.

7Väntan-på-shuttle

Den dagliga sysslan. Ja inte att kolla mobilen… att vänta på shuttlebussen. Det var kanske den delen i resan som var ett litet störningsmoment. Receptionen ringde inte på bilen förrän alla som skulle med var samlade.

8Carinainspel

Carina lägger upp bollen på green på norra banans sista hål. 125 m, över en av alla dessa raviner och upphöjd green. Bra jobbat!

 

10sc1boll2o3

Vi var 10 stycken som valde att spela Södra banan. Förstabollen med undertecknad, Bengt, Carl-Erik och Alf svingar loss på första tee medan boll 2 med Torsten B, Göran och Gundel värmer upp. I tur står Carina, Håkan och Ulla.

11sc1fw

Lördag 3 januari 2015 kl 08.36 gick vi ut mot soluppgången på South Course.

3-svingar-i-en

Hur kan det bli så olika… färgerna menar jag 🙂 … motljus är svårt. Hål 14 på South Course. 170 meter bort ligger en 140 meter lång bunker längs med fairway upp till green. 

20Tee1-finaldagen1

21Tee1-finaldagen2

22Tee1-finaldagen3

Finaldax. 1 tee på Norra banan. Alla på plats och solen på väg upp.

9gkbeongreen

Ledarbollen puttar någonstans på banan. Gundel, Karin, Bo-Göran och Lisbeth.

26Pristagarna

Samling för drinkar och prisutdelning. Topp tre blev Bo-Göran, Ulla och Göran. Grattis!

261Luigi

Restaurang Luigi låg bara minuter bort och besöktes flitigt. Nu avslutningsmiddag och fest.

Del 2 

 

 

Speak Your Mind