Bli Medlem
NyårsGolf 2014: Galamiddag på La Manga del 2 av 3

NyårsGolf 2014: Galamiddag på La Manga del 2 av 3

Nyårsafton Galamiddag i lägenhet 598 Las Lomas Villas

Ett av skälen till att jag valde bort Turkiet och Belek ­­­– som varit vårt nyårsresmål i flera år – var att komma bort från nyårsmiddagens 6-7 rätter och 3 timmars sittning. Vi kunde valt något motsvarande på La Manga men ingen av de tre prisnivåerna på restaurang, 249, 170 eller 110 euro för New Year Gala Dinner kändes motiverat. Så jag fick hela gänget med på att vi skulle fixa egen nyårsmiddag.

Vi blev snabbt tre grupper, mat, dukning och möblering. Alla fann en grupp att ty sig till och med gemensamma krafter (möblering), stil (dukning) och köksvana (matlagning) fick vi ihop en varierad och jättegod 3-rättersmiddag för 15 euro per kuvert – med efterföljande disco med DJ BOOGEE.

Mest imponerad blev jag nog av kreativiteten vid bordsflyttning. Två stora balkongbord skulle in i vår lägenhet. Dörrposterna var minst 10 cm för trånga så plastbordet från grannlägenheten fick bockas, bändas och bekänna färg – men det lyckades i alla fall. Balkongbordet från lägenheten inunder fick en enklare resa då det lyftes mellan våningarna. Backflash Tres Coronas Benidorm på 70-talet och bra underlag och uppslag till Grown Ups 3.

Galamiddag_1

Om några timmar kommer denna ro att brytas.

Galamiddag_2Tre stora balkongbord med tunga glasskivor har lyckligen landats och Birthe och Eva börjar fixa dukningen.

Galamiddag_3Så snyggt det blev! Porslin från andra lägenheter samlades in och en del murgröna fick släppa till för att höja stämningen.

Galamiddag_4Fortfarande golfklädd rände jag runt för att kolla läget på maten. Karin, Lisbeth och Håkan ansvarade tillsammans med andra för att vi fick sparrissoppa till förrätt samt kyckling alternativt fisk som varmrätt. Desserten fixade jag och Ulla och min insats var mest att i 30 minuter med liten visp kämpa upp grädden till fruktsalladen.

ToppbildLM1Alla på plats, snacket i full gång Så snygga ni var!

 

Galamiddag_6Hallå alla! Fram med skumpan! Snart är det dags! Bengt var beredd.

Galamiddag_7Först stod vi på balkongen – inget fyrverkeri – ut på andra sidan av huset – heller inget fyrverkeri. Tillbaks till balkongen. 24.00 Skål! Och då startade en litet litet fyrverkeri en bit bort. Det var förlösande – nästan viktigare än skumpa. God Fortsättning alla!

 

Del 1

Comments

  1. Vill också önska alla en god fortsättning och tackar för en trevlig vecka i La Manga!!!!

Speak Your Mind