Bli Medlem
Påskresa med en veckas golf till Cascais, Portugal 2015

Påskresa med en veckas golf till Cascais, Portugal 2015

Då är påsken säkrad. Vi reser till Portugal och den charmiga orten Cascais.  Hotel Vila Gale är bokad och vi bor ett stenkast från kusten. Den som inte besökt Cascais bör åka dit någon gång och vi som varit där vill tillbaka.

Vi har lagt med besök på fyra golfbanor i närheten – Penha Longa som bilden här ovanför är från samt dessutom Quinta da Marinha, Estoril och Quinta da Belora.

Gå till inbjudan och bokning.

Vi reser med Qualitours och så här skriver dom på sin sajt.

Cascais är en livlig semesterort som på ett bra sätt lyckats behålla känslan av traditionell portugisisk by. På gågatorna i de gamla delarna av Cascais, finns ett stort utbud av affärer, kaféer och restauranger. Fisket är fortfarande en viktig del av vardagen och dagens fångst auktioneras ut i hamnen. Cascais är perfekt som utgångspunkt för golfare, med en mängd förstklassiga banor i området. Det är dessutom nära till Estoril som bland annat lockar med det pampiga Casinot.

PENHA LONGA GOLF
Europatouren har spelats flera gånger på hotellets mästerskapsbana Atlantico. Designern, världsarkitekten Robert Trent Jones Jr, har ritat en bana som har allt! Banan ligger utlagd i ett kuperat landskap med hänförande vyer över Atlanten i söder och Sintrabergen i norr.

QUINTA DA MARINHA GOLF
Banan som är ritad av välkända banarkitekten Robert Trent Jones erbjuder ett enastående natursceneri. Banan, med Sintrabergen som silhuett, är omgiven av mycket vackra vyer. Det finns gott om bunkrar och en del strategiska vattenhinder. 13:e hålet, som ligger i en sluttning mot Atlanten, är ett av den portugisiska golfens kännetecken.

ESTORIL GOLF CLUB
Banan är en av Portugals verkliga klassiker och har genom åren stått som värd för ett antal stortävlingar bl.a. proffstävlingen Portuguese Open. Klubben flyttade till sin nuvarande plats år 1945 och banan ritades av Mackenzie Ross, den skotske arkitekt som även renoverade British Open-banan Turnberry till dess nuvarande utformning. Banan är inte speciellt lång (5.262 meter, par 69) men kräver raka slag för en bra score. Hålen vindlar fram mellan eukalyptus och tallträd och brisen från havet en bit ner kan försvåra klubbvalet. Njut av doften av mimosa och en underbar golfbana!

PESTANA BELOURA GOLF
Hotellets bana, Pestana Beloura Golf, ritades av den amerikanske arkitekten Rocky Roquemore och öppnade för spel 1994. Banan, som är ganska flack med hål omgärdade av eucalyptus-, ek- tall-, oliv- och palmträd är intressant och rolig att spela för alla kategorier av golfare. Par 72, 5.600 meter från gul och 5.200meter från röd tee.

Comments

 1. Hej

  Jag heter Sven-Åke Palmgren och är medlem på Isabergs Golfklubb. Jag funderar på att anmälas mig till resan till Portugal i vår. Någon av er andra som ska med

  Med vänlig hälsning/ så palmgren

 2. Torsten Nurbo says:

  Hej Sven-Åke
  Trevligt att du visar intresse. 🙂 Om du klickar på länken ”intresseanmälan” i sajtens menyer så har vi just nu 25 medlemmar som visar intresse för att åka med till Portugal. Om det håller sig vore det ju väldigt spännande. Du kan också klicka in dig och visa ditt intresse.

  Mvh Torsten/Golfkompis.se

Speak Your Mind