Bli Medlem
Göteborg 12-14 sept 2014, Del 1/3

Göteborg 12-14 sept 2014, Del 1/3

– Men här kan vi väl pausa och fika, sa jag till Connie. Vi hade kört från Malmö vid 7-tiden och nu kändes det i både rygg, mage och huvud att det behövdes lite ombyte. Vi slingrade oss av motorvägen och undrade om det var macken som hade skyltats som rastställe… – Nä … men där borta är det nog sa Connie och … häpp så var vi på Varbergs GK – Västra banan! Lite skamset kändes det. Hade ingen koll på att den klubben låg här. Och skyltat var det alltså inte heller – vad vi såg. Men parkeringen var nästan full och puttinggreenen likaså. Solen hade börjat värma och daggen glänste. Så lugnt och fridfullt att vi nästan ville stanna till och gå en runda.

Öijareds GK, 12 deltagare

Efter kaffe och macka var vi på väg igen och nästa stopp var Öijareds GK. Vi hade fyllt våra starttider på Parkbanan 13.13, 13.26 och 13.36 så det fanns gott om tid för lunch med vännerna som börjat komma plus lite rangeträning för att få igång cirkulationen igen. Stort tack till Ingela Bang Larsson för hjälp bokning och klubben för ett trevligt och snabbt hanterande vid incheckning till dagens bästa greenfeeavgift. Parkbanan – fick vi veta – var det bästa valet den dagen tack vare kraftigt regnande. Och Parkbanan är inte på något sätt en mindre värd banan bland de tre som Öijared har. Riktigt trevlig, vacker och med spännande doglegs som man gärna vill gena med drivern.

Efter prisutdelning i det designbelönta klubbhuset, lite berättande från min sida om framtidsplanerna för Golfkompis.se och ytterligare småprat så hade mörkret börjat sänka sig och rådjuren kommit fram på parkeringsplatsen.

Resultat (om jag nu minns rätt)
  1. Morten Gundersen, Onsjö GK, 76 slag
  2. Gundel Åkesson, Malmö City GK, 78 slag
  3. Connie Larsen, Malmö Burlöv GK, 79 slag

Framför-Öijared-klubbhus

Skåne representerat av Connie Larsen, Lisbeth Johansson och Gundel Åkesson poserar framför Öijareds klubbhus.

Boll-1-Öijared

Parkbanan har första tee på klubbhusets tak. Connie slår ut, Thomas Benjaminsson och Ingemar Alfredsson avvaktar. Och vår nordligaste deltagare Monique Young från Kils GK i Värmland lyckades undvika kameran hela dagen.

Boll-2-Öijared

Boll 2 med Mårten Gundersen, Yvonne Lundgren, Gundel Åkesson och Stefan Johansson har anledning att se glada ut skulle det visa sig.

Boll-3-Öijared

Boll 3 med Torsten Nurbo, Ingela Bang Larsson, Mikaell Kinell och Lisbeth Johansson ser lika glada ut och vi njöt extra av det vackra vädret.

Spegelblanka-vatten-på-Öijared

En av dessa vyer som vi njöt av. Utsikt över Mjörn finns på flera av hålen. Här på hål 8, 90 graders dog-leg åt höger, 315 m från gul teen frestas man att snedda mellan ekarna. Jag avstod och fick såklart på en riktig pärla rakt ut i banan som rullade av fairway in i vattenhinder.

Prisutdelning

Samling i det stensatta klubbhuset för prisutdelning.

Rådjur

Tiden går fort när man har roligt och i skymningsljuset kom rådjuren fram på klubbens parkeringsplats.

 

Gå till del 2.

Comments

  1. Det ser verkligen trevligt ut 🙂

  2. Torsten Nurbo says:

    Hej Jippa. Jo banan kan absolut rekommenderas. Kräver lite tanke med järnen så man kommer rätt och får de inspelsvinklar men behöver.

Speak Your Mind