Bli Medlem
Göteborg 12-14 sept 2014, Del 2/3

Göteborg 12-14 sept 2014, Del 2/3

Sankt Jörgen GK, 20 deltagare

Lördag morgon satte vi kurs mot Göteborg där vi med GPSen lotsade oss fram till S:t Jörgen GK. Jag har varit där ett par gånger genom åren nu men det är alltid lika osäkert att hitta tycker jag. Vet ju att banan ligger ”här i närheten” men det blir så mycket svängande innan man är framme känns det som. Samtidigt är jag alltid lika … ja förundrad när jag kommer fram. Hotellet, stensättningar, planteringar och även receptionen när man kommer in placerar banan på ett annat ställe än i Hisingens industriområde.

Alltid lika positive Göran Malmberg, anläggningsansvarig för Sankt Jörgen Park hälsade oss välkomna och vi fick tillfälle att presentera Golfkompis verksamhet och lägga ut våra informationsblad.

När vi bokade 5 bollar nästan två månader i förväg kändes det som lite övermodigt – med det visade sig vara ogrundat. Bollarna fylldes och flera nya bekantskaper gjordes.

Banan är minst sagt omväxlande – första nio går runt och över ett ganska kuperat område medan sista nio ligger helt platt – förutom inspelet till 18:e. Mest frusterande hålet är det korta 8:e. En par tre , 97 m från röd och 123 från gul. En bra järn 7:a nådde bara främre greenkant och rann tillbaka i bunkern till höger. Ska du spela S:t Jörgen så kolla deras fina banguide på nätet med hjälptexter och speltips.

Vi hade bokat bord på Fontana di Trevi till kl 19 så efter scoreinlämning skingrades vi för att få tid till uppfräschning. Jag och Connie var sena med att hitta något boende men det hade Lisbeth Johansson enkelt fixat under pågående runda och fått in oss på Turistföreningens Göteborg City. Så dit ställde vi nu kosan. Tack Google Maps för era fina stadskartor. Kör man bara tillräckligt sakta så fixar det sig med alla filbyten även i en snårig stadskärna som Göteborgs.

Då man inte kunde rekommendera P-huset vägg i vägg med vandrarhemmet blev det nödvändigt att trixa sig ner till Nordstan med bilen och sedan småjogga tillbaka. Snabb dusch och rask promenad 20 minuter med baggen full med golfbollar och vinflaskor. Puh!

Resultat
 1. Ruth Nocke, Stora Lundby GK, 72 slag
 2. Connie Larsen, Malmö Burlöv GK, 75 slag
 3. Jeanette Fotland, Gullbringa GCC, 77 slag
 4. Thomas Andersson, Torslanda GK, 78 slag
 5. Eva Holmberg, Torslanda GK, 78 slag

 

1ans-teeI väntan på tur Morten Gundersen, Thomas Andersson, Rebecca Råbergh, Lena Junermark och Ruth Nocke.

På-1ans-tee I väntan på bättre väder – Britt-Marie Karlsson, George Sellman, Lisbeth Johansson, Monique Young, Gundel Åkesson och Gun Engdahl.

Damer-på-5ans-tee Kan det vara 5ans tee? Lena klar, Britt-Marie peggar upp och Gun håller bollkoll.

Uppför-backen-till-7ans-green Dramatiskt ljus på väg uppåt mot 7ans green.

Uppför-backen-till-hål-8 Gundel, Monique, Lisbeth och George stretar vidare uppåt mot 8ans green efter besök i kiosken.

Damer-på-bänk-18tee Britt-Marie och Gun väntar tåligt…

Torstenpå18tee …medan jag poserar i solen inför sista hålet.

 

Fontana di Trevi

Efter alla förslag vi fick om restauranger blev det till sist Fontana di Trevi som kunde husera vårt ”stora” sällskap. Vi fick deras chambre separée och det visade sig var ett utmärkt val. Mycket god mat och snabb betjäning. Troligen är jag inte ute så mycket som jag borde då vinlistan kändes i saftigaste laget rent prismässigt – men det var mycket gott vin det vi beställde – Terrale Nero d´Avola för 335 kronor flaskan.

Vi fick ett bord för våra priser och alla golfbollar, vinflaskor och presentkort på Dormy togs glatt emot. Jag tackade för alla goda skratt på banan under dagen och ordade länge och väl om tankarna kring Golfkompis som en sajt för alla golfare – och fick svara på flera frågor om vår NyårsGolf 2014 till La Manga, MidsommarGolf 2015, skillnaden mellan Golfkompis och systersajten Singelgolfare.se. Kvällen blev dock inte alltför sen – några ville gå vidare i natten men vi fyra som skulle till vandarhemmet gjorde så – vandrade hemåt alltså.

Runt borden sitter medurs Ingemar Alfredsson, Gundel Åkesson, Thomas Benjaminsson, Lisbeth Johansson, George Sellman, Jeanette Fotland och Britt-Marie Karlsson. Och vid det andra bordet nere från vänster – Connie Larsen, Gun Engdahl, Yvonne Lundgren, Rebecca Råbergh, Eva Holmberg, Monique Young, Morten Gundersen, Lena Junermark och undertecknad (ej på bild).

Rest4

Rest1

Rest3

Comments

 1. Gunsan56 says:

  Oj, vad ser man? Kramis

 2. Gunsan56 says:

  Hej igen!
  Tusen tack för en trevlig golftävling!
  Härliga golfbolls kompisar!
  Mysig middag på kvällen!
  Kramisar till alla, hoppas att vi syns snart igen!
  /Gun

 3. Torsten Nurbo says:

  Hej Gun
  Tack själv för alla goda skratt på banan. 🙂
  Hoppas du får mer tid till spel nu innan det blir alltför kallt och blåsigt.

  //Torsten

Speak Your Mind